Politsei pidas kihutanud juhi kinni Pärnumaal Are vallas, kus tema kiiruseks mõõdeti enam kui 180 km/h.

Kui politseinikud sõiduki kinni pidasid, esitas selle roolis olnud 28-aastane mees korrakaitsjatele Suurbritannias väljastatud juhiloa. Kontrollimisel selgus, et juhtimisõigus mehel siiski puudub, sest Suurbritannias talle juhiluba väljastatud ei ole. Samuti tuvastas politsei, et lisaks ulatuslikule kiiruseületusele ja juhtimisõiguse puudumisele vedas mees autos ka lubatust rohkem inimesi – koos temaga viibis sõidukis kokku kuus inimest, kellest üks oli nõuetekohase turvavarustuseta 2-aastane laps.

Politsei pidas mehe väärteokorras kinni lubatud sõidukiiruse ületamise ning juhtimisõiguseta sõitmise eest. Lisaks on tema suhtes alustatud ka kriminaalmenetlus võltsitud dokumendi kasutamise eest.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalve talituse juht Sander Peremees sõnas, et niivõrd suur piirkiiruse ületamine seejuures veel sõidutades väikelast, näitab juhi äärmist hoolimatust iseenda, oma kaasreisijate ja ka teiste liiklejate suhtes.

"Autoroolis on juhil reageerimiseks ja õigete otsuste vastuvõtmiseks mõned sekundid ja sellise kiiruse puhul veelgi vähem, mistõttu on õnnetuse ärahoidmine väga raske, eriti veel juhil, kellel puudub sõiduki juhtimiseks ka vastav väljaõpe," sõnas Peremees.