"Ta sõnum ei olnud lihtsalt ähvardus, vaid väga konkreetne, et ostsin Makarovi ja tulen teile toimetusse ja lasen Kroonika toimetuses kõik maha," ütles Delfile Kroonika peatoimetaja Krista Lensin.

"See inimene, kes toru vastu võttis, reageeris väga kiiresti ja võttis kohe ühendust politseiga. Kes omakorda reageeris nii kiiresti, et seda me ei oleks oodanud. Nad suhtusid sellise tõsidusega - ma pakun, et mõne minutiga oli meil maja turvatud ja inimesed kohal ja hakati ka kohe [ähvardajat] otsima."

Lensin märkis, et telefonile vastanud inimene nägi helistaja numbrit, mis kohe ka politseile anti. Selle abil sai politsei mehe asukohale kiiresti jälile. "Isegi kui keegi võib mõelda, et mis seal ikka, siis politsei reageerimine näitab, et see oli ikkagi väga tõsine," sõnas Lensin.

Politsei tegi kiirelt kindlaks võimaliku helistaja isiku ja asukoha ning kella 11 ajal peeti 45-aastane mees Järvakandis kahtlustatavana kinni. "Sõnadel on suur jõud ja mul on väga hea meel, et ta on kinni peetud," lisas Lensin, kelle sõnul viskas mees kohe pärast ähvardust toru hargile.

Täna hommikul anti hädaabinumbril teada, et ühe Tallinna kirjastuse mitu töötajat on hommikul saanud ähvardavaid telefonikõnesid. Politsei tegi kindlaks, et kõned tehti Raplamaalt Järvakandist ning kohalik politseipatrull pidas 45-aastase mehe kinni. Varemgi ähvarduste tõttu politsei tähelepanu all olnud mees viidi Rapla politseijaoskonda, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Nils Sempelsoni sõnul ei olnud selle juhtumi puhul küll vahetut ohtu kirjastuse töötajatele, kuid politsei jaoks on siiski tegemist kiiret sekkumist vajava sündmusega. "Kirjastuse inimesed tegid häirekeskust teavitades ainuõige otsuse ning politsei sai juhtumi infot kiiresti kontrollida ja helistaja kindlaks teha," ütles Sempelson.

Pärnu maakohtu Rapla kohtumaja poolt on meest 2011. aastal analoogse teo toimepanemise eest karistatud.

Juhtunu kohta alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku §120 alusel, mis käsitleb ähvardamist. Kohtus süüdimõistmise korral karistatakse sellise teo eest rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega. Eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.