Politsei ida prefektuur pidas täna kinni kaks meest, kes viidi arestimajja, et kuulata nad üle seoses vahejuhtumiga Kundas, kus peo käigus visati viienda korruse aknast välja väike koer. Viru ringkonnaprokuratuurist kinnitati, et täna kuulatakse mehed üle, kuid veel ei saa kommenteerida asja täpsemalt, sest ametlikku kahtlustust ei ole esitatud. Esialgu on mehed kinni peetud seoses kriminaalmenetluse algatamisega tuginedes kahele paragrahvile – looma suhtes lubamatu teo toimepanemine julmal viisil ning kehaline väärkohtlemine.

Arestimajja toimetati 34-aastane Kaido ning 31-aastased Aarne ning kui uurimise käigus tuvastatakse kuritegu ja mehed kohtus süüdi mõistetakse, võib mõlema paragrahvi eest määrata neile rahatrahvi või üheaastase vanglakaristuse.

Nädala alguses kirjutas Eesti loomakaitseliit, et Kundas toimunud korteripeol sattus pekingi paleekoera omanik Kelly konflikti 34-aastasase Kaidoga, kes ründas naist kurikaga ja lõi ta teadvusetuks. Meelemärkusele tulnud naine ei leidnud seejärel korterist enam oma koera.

„Mingil põhjusel tekkis noorte vahel tüli. Selle asemel, et vaidlus lahendada verbaalsel ja mõistlikul moel, otsustasid kaks meesterahvast lahendada selle teisiti. 34-aastane Kaido olla käsipidi kallale läinud Kellyle. Lisaks kätele kasutas mees ka kurikat ja lõi naist sedavõrd hullusti, et viimane kaotas mõneks ajaks teadvuse. Kui naine toibus, ei leidnud ta korterist enam pisikest Stefanit. Selleks hetkeks oli Kelly sõbranna kutsunud politsei ja kiirabi. Küsimise peale, kus koer on, olla vastatud, et läks õue jalutama. Kelly kummardus viienda korruse aknast vaatama, et näeb ehk kuskil oma koerakest enne, kui õue otsima tormab. Nägigi.......Pisike Stefani lamas all asfaldil....Julmurist 31-aastane Aarne oli visanud Kelly väikese koerakes viienda korruse aknast alla. Päästa polnud seal enam midagi, sest koerake oli surnud,” kirjeldas peol toimunut oma Facebooki postituses loomakaitseliit.

Šokis ja vägivalla ohvriks langenud naisterahvas viidi erakorralise meditsiini osakonda, kus fikseeriti tema vigastused. Politsei võttis sündmuse järel noortelt tunnistused.