11. oktoobril kella 3.30 paiku märkasid Rakvere politseijaoskonna politseinikud Rakvere – Väike-Maarja - Vägeva maantee neljandal kilomeetril kahtlase sõidustiiliga Volkswagen Passatit. Kontrollimisel selgus, et lisaks puudus sõidukil kehtiv liikluskindlustus. Patrull andis sõidukile peatumismärguande, millele roolikeeraja aga ei reageerinud ja jätkas kiirust lisades sõitu Väike-Maarja suunas. Pärast mõneminutilist tagaajamist keeras VW Passat Müüriku krossirajale, kus edasi liikumine oli võimatu, misjärel sõiduk seisma jäi.

VW Passati roolis oli 34-aastane juhtimisõiguseta mees, keda vaid paar kuud tagasi lubadeta sõidu eest rahatrahviga karistati. Mees peeti kohapeal kinni ja toimetati arestimajja ning tema sõiduk toimetati politsei parklasse.

Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link tõdes, et taolised ärasõidud ja tagaajamised on suurte kiiruste ning ettearvamatute manöövrite tõttu eriti ohtlikud ja võivad lõppeda väga traagiliselt. „Lisaks endale seadis juht ohtu ka kaks teist autos olnud meest ning kõik kaasliiklejad, kes võinuks tema teele sattuda. Sellise käitumisega näitas juht täielikku ükskõiksust ümbritseva suhtes,“ nentis politseijaoskonna juht.

Täna määras kohus mehele karistuseks kümme päeva aresti.