Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak ütles, et tegemist on 26-aastase tartlasega ning politsei saab nüüd tema tegevuse asjaolusid selgitada.

Politseile laekus ööl vastu esmaspäeva teade, et Tartus Kooli tänava kortermaja esimese korruse aknast vaatab sisse võõras mees. Sama meest olla seal varasemaltki nähtud aknast sisse vaatamas ning see tekitas korteriomanikus kõhklusi, millest politseile teada andis.

Politsei meenutab, et vastavalt korrakaitseseadusele on avalikus kohas keelatud käituda teisi häirival viisil ning käitumise üldnõuetest mitte kinnipidamist on võimalik käsitleda avaliku korra rikkumisena. Lihtsaim abinõu vältimaks võõraste pilkude eksimist oma akendesse on kardinad ette tõmmata ning seda eriti õhtusel ajal, mil lampide valguses toas viibijad tänaval liikujatele hästi näha on.

"Väga suur abipalve kõikidele tartlastele. Vaja on tuvastada videokaamera salvestisele jäänud mees. Video on tehtud eile öösel Kooli tänava maja hoovis. Selle hoovi ühes korteris elab minu sõbranna koos teismelise lapsega. Nende esimesel korrusel asuva korteri akende taga on viimased poolteist aastat käinud öösiti piilumas videole jäänud mees," kirjutas video jagaja sotsiaalmeedias.

Naine palus abi mehe isiku kindlaks tegemisel. Videolt on näha, et mees küll avastab aknale paigutatud kaamera, kuid seda alles siis, kui on tükk aega sisse vaadanud. Videot jaganud naise kinnitusel on politseid asjast teavitatud.

Väidetavalt on sama inimene pühapäeva õhtul käinud veel teisteski, nimekirjas on vähemalt kuus hoovi Kastani ja Kooli tänaval. Kastanist keeras mees edasi Riiale tänavale, sealt Õnne tänavale ja sinna kadus.

Pealtnägijate sõnul on mehel taaruv kõnnak, pobiseb omaette, vehib kätega, siksakitab üle tänava, tänaval kohatud kassidele-koertele teeb kummarduse.