12. novembril ründas 30. eluaastates tugevama kehaehitusega meesterahvas Tallinnas Koplis ja Pelgulinnas kahte naist vägistamise eesmärgil. Ühel juhul jäi kuriteoepisood katse staadiumisse. Mees on kohtu loal vahistatud.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo uurijatel on alust arvata, et mees võib olla toime pannud teisigi sarnaseid kuritegusid 2016. sügisest tänaseni. Sellega seoses otsivad politseinikud võimalikke kannatanuid. Kahtlustatav on 30. eluaastates tugevama kehaehitusega ja 180-185 cm pikk mees. Kallaletungid võisid olla vägivaldsed ja lõppeda vägistamisega. Rünnakud võisid toimuda Tallinnas või selle lähiümbruses.

Millistel Kopli ja Pelgulinna tänavatel rünnakud toimusid, ei soovi politsei uurimise huvides täpsustada. Prokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina ütles Delfile, et praegu pole põhjust uusi rünnakuid karta, kurjategija tegutses teadaoleva info põhjal üksinda. Mõlemad rünnakud leidsid aset keset tänavat, mitte mõnes korteris või muus rajatises.

Ka politseist kinnitati, et Põhja-Tallinna tänavatel ohtu pole, see konkreetne isik on vahi all.

Uurimist juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur ning menetlustaktikaliselt ei ole võimalik avalikustada täpsemat isikukirjeldust. Politsei palub sellegipoolest kõigil, kes sellise rünnaku ohvriks on langenud, anda endast teada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo telefoninumbril 5690 4272.