"Oleme kontrollinud tänaseks sadakond vihjet, millest kahjuks ükski siiski loodetud tulemuseni ei ole viinud," lausus Delfile Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel, kelle sõnul on ühe vihje kontrollimine ajamahukas tegevus, sest infos tuleb eraldada faktid arvamustest ja oletustest.

Suur hulk politseile laekunud vihjetest on osutunud kuulujuttudeks, mille algallika kindlaks teinuna selgub, et neil tõepõhja all ei ole. "Telefonimängust on ehk paljudele tuttav, kuidas info ühelt inimeselt teisele liikudes moonduda võib," võrdles Peitel. "Umbes samasuguselt on tekkinud ka paljud Markkuse kadumisega seotud ja politseile edastatud vihjed. Sinna lisaks vihjed ennustajatelt, mis niisamuti Markkuse leidmiseni viinud ei ole."

Töös olevaid versioone politsei taktikalistel kaalutlustel ei avalikusta, küll aga ütles Peitel, et jätkatakse erinevate turvakaamerate salvestuste ülevaatamisega. "Seegi on ajamahukas töö, kuna salvestuste maht ulatub sadadesse tundidesse ning liikumisaktiivsus kaamerasilma ees on tihe."

"Jätkame tööd Markkuse asukoha väljaselgitamisel. Seejuures loodame südamest, et kui Markkusel on endal täna see võimalus, siis annaks ta endast lähedastele esimesel võimalusel mistahes moel märku," lisas Peitel.

Viimane teadaolev kontakt Markkusega oli laupäeva öösel kell 00.30, kui ta viibis Võrus Räpina maanteel Säästumarketi kaupluse juures ning hakkas koju minema, kuhu ta aga ei jõudnud.

Nädalavahetusel ja esmaspäeval otsiti Markkust kohtadest, kus ta arvamuste või vihjete järgi võis olla. Otsinguoperatsioonil osalenud mitmesajaliikmeline meeskond käis üle mitmed võsarägastikud, mahajäetud hooned, garaažid ja muud kohad Võrus ja ka kaugemal. Eile aktiivset maastikuotsingut enam ei toimunud, politsei jätkas vihjete kontrollimisega.

Markkus on 161 cm pikk, pruunide lühikeste juustega ja kõhnema kehaehitusega. Viimati oli tal seljas pruuni värvi O’Neill kaubamärgi jope, mustad püksid ja sinised Nike’i jalanõud.

Kadunud Markkus