Möödunud nädalavahetusel laekus politseile info, et sotsiaalmeediasse on lisatud foto, kus üks Tartu mees poseerib kahe relvataolise esemega. Politseile oli teada, et relvaluba mehel ei ole. Kuna ka fotole lisatud kommentaar oli kahtlustäratava sisuga, tuvastas politsei kohe mehe isiku ja elukoha, teatas Lõuna prefektuur.

Politsei teatel peeti mees ohu tõrjumiseks ajutiselt kinni ja tema elukohas korraldati läbiotsimine. Politsei selgitas, et fotol olnud relvad on seaduslikud. Need kuulusid teisele isikule, kuid foto saamise eesmärgil anti need pildistamiseks üle sõbrale. Ka selgitas politsei, et mehest endast õnneks mingit ohtu kellelegi ei ole.

Tartu politseijaoskonna politseimajor Ervin Teesalu ütles, et politsei reageerib internetis avaldatud ohumärkidele samamoodi nagu igale teisele ohuilmingule avalikus ruumis. „Me reageerime jõuliselt kõikvõimalikele ilmingutele, mis inimeste turvalisust õõnestavad. Seepärast tasub olla ette tark ja rumalaid avaldusi sotsiaalmeedias mitte teha,“ rõhutas Teesalu.

Kõigil, kes internetiavarustest ohumärke avastavad, soovitab politsei neist veebikonstaablitele teada anda.