Politsei palus inimeste abi selgitamaks välja 23. oktoobril kadunuks jäänud 13-aastase Maria ja 15-aastase Anželika asukohta, teatas Lõuna prefektuur.

Reede pärastlõunal meedias avaldatud teate peale laekus politseile mitmeid vihjeid tüdrukute asukoha kohta, kuid inimeste poolt edastatud info ei toonud tulemust.

Politseipatrullid jätkasid Tartu tänavate läbikammimist ja koguti täiendavat infot neidude võimalike peatumispaikade kohta. Hilisõhtul teatas noortekodu juhataja, et tüdrukuid võidi märgata Karlova linnaosas ning piirkonda sõitsid kontrollima noorsoo- ja patrullpolitseinikud. Õige pea märgati Sõbra tänava pargis kolme noort, kellest kaks olid otsitud tüdrukud. Mõlemaga oli kõik korras.

Tartu politseijaoskonna noorsoopolitseinik Greten Sööl sõnas, et taoliste juhtumite puhul tegutseb politsei esimese sammuna selle nimel, et laste asukoht igasuguse ohu välistamiseks võimalikult kiiresti välja selgitada. „Selleks kontrollitakse erinevaid kohti, suheldakse tutvusringkonnaga, jälgitakse virtuaalseid kanaleid ning tehakse muid toiminguid. Kui laps on leitud, püütakse jõuda probleemi juurteni politsei, kohaliku omavalitsuse, sotsiaaltöötajate, kooli, perekonna ja teiste partnerite ühises koostöös,“ sõnas Sööl.

Viimati nähti tüdrukuid 23. oktoobri õhtul, mil nad lahkusid Tartu Kristlikust Noortekodust teadmata suunas. Oletati, et nad võivad ringi liikuda kõikjal Tartus ning politseil oli alust arvata, et nad võivad aega veeta ka mahajäetud majades. Tütarlapsed on varasemaltki omavoliliselt noortekodust lahkunud, kuid nii pikaks ajaks pole nad varem kadunuks jäänud.