13. augustil kella 12.40 paiku toimus liiklusõnnetus Tartus Vabaduse puiestee Riia tänava poolses otsas, kus paremalt teisel sõidureas väidetavalt pidurdas rohelise fooritule vilkuma hakkamise hetkel valget värvi maastur. Et vältida maasturile otsasõitu, keeras selle taga liikunud sõiduauto Audi juht rooli vasakule ning liikus osaliselt paremalt kolmandale sõidurajale. Sellel sõidurajal liikunud sõiduauto Honda juht keeras otsasõidu vältimiseks omakorda vasakule, reastus korraks paremalt neljandale sõidurajale ning riivas selle tulemusel seal sõidurajal liikunud sõiduautot Ford Focus, mille tulemusel said mõlemad sõidukid kahjustusi. Valge maastur juhtunu käigus kahjustada ei saanud ning lahkus sündmuskohalt. Samuti pääses kahjustusteta Audi. Politsei tuvastas, et sõidukite juhid olid kained ja juhtimisõigusega. Sündmuskohal oli liiklus tugevalt häiritud, kuna liikumine oli takistatud kõikidel sõiduradadel.

Mõned minutid hiljem teatati politseile omakorda liiklusõnnetusest juba kirjeldatud avarii kõrval. Sündmuskohal selgus, et Riia tänavalt sooritasid Vabaduse puiesteele vasakpööret sõiduauto Opel ning selle taga liikunud sõiduauto Audi. Vasakpöörde lõppfaasis reastus Audi juht oma sõnade kohaselt kohe parempoolsele sõidurajale, seda tegi ka sõiduki ees vasakpööret sooritanud Opeli juht ning reastumise hetkel toimus sõidukite vahel kokkupõrge. Mõlemad juhid olid kained ning juhtimisõigusega. Juhtunu käigus inimesed viga ei saanud, küll aga said kahjustusi mõlemad sõidukid.

Mõlema liiklusõnnetuse puhul ei jõudnud juhid süüdlase osas omavahel kokkuleppele ning politsei palub kõigil, kes kirjeldatud õnnetusi pealt nägid anda sellest teada politsei infotelefonil 612 3000 või e-mailil louna.ate@list.politsei.ee