Otsinguid koordineerinud Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanem Indrek Tohter:

„Tänan kõiki, kes oma tähelepanekuid jagasid ning sellega otsingutele kaasa aitasid. Tänu sellele saime kaardistada tüdruku võimaliku liikumissuuna, mille kohaselt ta oli liikunud jalgrattaga Topu küla poole. Tüdruku leidis täna kella 16 ajal Topu rannast kohalik elanik. Suur tänu leidjale, et ta võttis vaevaks oma kodupiirkonda kontrollida. Tüdruk oli rattaga jõudnud liikuda linnulennult ligi 15 kilomeetrit. Täpsemad asjaolud on praegu veel selgitamisel.“

Eile õhtul kella 23.50 ajal teatasid murelikud lähedased Häirekeskusele, et kadunud on 12-aastane Kertu, keda nad nägid viimati kella 19 ajal õhtul kodus. Tüdruk oli läinud õue jalgrattaga sõitma. Kui tüdruk õhtul koju ei tulnud, asusid lähedased teda otsima, kuid neil ei õnnestunud Kertut leida. Tüdrukul ei ole kaasas telefoni.

Tüdrukut otsisid eile hilisõhtul ja öösel kodupiirkonnas tema lähedased ja politseinikud. Täna hommikul otsinguid jätkati. Politseipatrullid on läbi sõitnud linna teid ja tänavaid ning võimalikke kohti, kuhu tüdruk võis suunduda. Paraku ei ole otsingud seni tulemust andnud. Politsei palub Haapsalu elanikel võimalusel vaadata üle neile kuuluva territooriumi.

Kertul oli kodust lahkudes seljas valge pusa, jalas helehallid dressipüksid ja peas kirju kiiver. Tema jalgratas on roheline-valge. Tüdrukul on heledad juuksed, ta lonkab ja suheldes võib olla arglik.

Politsei palub kõigil, kes on Kertut näinud või omavad teavet tema võimaliku asukoha kohta, helistada hädaabinumbril 112.