"Politseiametnikud jätkavad tegevusi, et toimunu asjaoludes selgusele jõuda ning kujundada juriidiline seisukoht," ütles Kukk.

Selle juhtumiga tegeleb koos kolleegidega Pärnu politseijaoskonna Audru konstaablijaoskonna noorsoopolitseinik Anni Tuulmägi, kelle sõnul on tegu äärmiselt taunimisväärse teoga, millele ei ole mingisugust õigustust.

"Selgitamisel on, kuidas selline asi toimuda sai, miks õpetaja ise politsei poole ei pöördunud, kes toimunu jäädvustas ja kuidas see avalikkuseni jõudis. Küsimusi, millele vastuseid otsitakse, on ridamisi," kinnitas Kukk.

Kiusamist ei tohi vaikselt kannatama jääda

Politsei õhutab kõigist kooliseinte vahel aset leidnud vääritikäitumistest neile teada andma. "Õigustust ei ole ei õpilaste omavahelisel kiusamisel ega ka vääritikäitumisel õpetajate suhtes," rõhutas Kukk. "Keegi ei tohi kiusamist vaikselt kannatama jääda ja ka kõrvaltvaatajad ei tohiks ükskõikselt suhtuda."

"Sellistele asjadele tuleb reageerida ja vääriti käitujaid vastavalt nende tegude raskusele mõjutada: olgu selleks väiksemate eksimuste puhul tähelepanu juhtimine suulise märkusega kuni raskemate juhtumite puhul kriminaalvastutusele võtmiseni välja. Mõjutusvahendeid on erinevaid ja need valitakse vastavalt teo iseloomule ja raskusele," lisas Kukk.

Eelmisel aastal registreeriti Pärnumaal üheksa koolikiusamise juhtumit, mille puhul alustati kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi tunnustel.