Möödunud nädala esmaspäeval pidas politsei kinni kolm kolmekümnendates eluaastates meesterahvast, keda kahtlustatakse raskes narkokuriteos. Lisaks umbes 30 kilogrammile narkootilisele ainele, mis avastati sõiduauto kütusepaagist, on erinevate läbiotsimiste käigus leitud esemeid, mis viitavad narkootikumide käitlemisele suures koguses. Selle, kas kütusepaagist leitud narkootiline aine on amfetamiin või oluliselt kangem metamfetamiin, samuti aine täpse puhtusastme, määrab ekspertiis.

Põhja ringkonnaprokurör Taavi Pern märkis, et kolmele mehele on esitatud kahtlustus grupiviisiliselt narkootilise aine suures koguses käitlemises, samuti grupiviisilises salakaubaveos. Seadus näeb selliste kuritegude eest süüdimõistmisel ette kuni 15-aastast vangistust. Kolm meest on kohtuniku loal võetud eeluurimise ajaks kuni kuueks kuuks vahi alla.

Esialgse hinnangu põhjal võib öelda, et sellise koguse narkootilise aine tänavamüügist saadav tulu olnuks umbes 900 000 eurot. "Koguse suurust ilmestab seegi, et hetkel on Tallinnas amfetamiini hankimine raskendatud ning aine hind oluliselt tõusnud," ütles Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kaido Kõplas.