Liiklusliini projektijuht Baldur Pilden kommenteeris, et kui võrrelda kahe kuu arvnäitajaid, on laekunud teadete hulk jäänud stabiilselt samaks. Kui juunikuus tuli liiklusliini operaatoril lahendada 888 teadet, siis juulis oli vastav näitaja 879 teadet.

„Nende numbrite pinnalt võime järeldada, et vajadus liiklusalastes küsimustes igapäevaselt abi saada ja oma tähelepanekutest politseid teavitada on püsivalt ühtmoodi suur,“ lisas ta.

Regioonide lõikes on aktiivsemalt liiklusprobleemidest teatatud Lõuna- ja Põhja-Eestist. Pilden lisas, et viimastel päevadel on omamoodi trendiks saanud ja palju heameelt valmistanud asjaolu, et liiklusliini numbri on omaks võtnud teiste seas ka vene keelt kõnelevad elanikud. „Näiteks juulikuu viimastel päevadel moodustasid venekeelsed teated juba ligi poole kõikidest vastuvõetud teadetest,“ selgitas ta.

Võrreldes juunikuuga on mõnevõrra suuremat aktiivsust üles näidanud ka Lääne- ja Ida-Eesti liiklejad. „Väiksem helistajate hulk ei tähenda, et neis piirkondades liiklusrikkumisi või rikkumisi märganud inimesi ei oleks. Suurenema peaks lihtsalt sekkumistahe - et liiklejad ise oma igapäevase ohutuse nimel telefonitoru haaraks ning tähelepanekutest politseile teada annaks,“ põhjendas Pilden.

Politsei liiklusliinile 14900 oodatakse eeskätt teateid selliste liiklusalaste rikkumiste kohta, millest hädaabinumbril 110 teate edastamist võiks reeglina pidada ebaotstarbekaks. Liiklusliin töötab kõikidel päevadel ajavahemikul kell 7.00 kuni 19.00.

Politsei liiklusliinile juuni- ja juulikuus laekunud teated:

Joobekahtlusega juht: 81 teadet

Kiirusületaja: 155 teadet

Ohtlikud/keelatud manöövrid: 253 teadet

Parkimisprobleemid: 428 teadet

Eksimused jalakäijate ülekäigurajal: 37 teadet

Keelava fooritulega sõit: 164 teadet

Turvavarustuse mittekasutamine: 17 teadet

Liiklusmärgi nõuete eiramine: 192 teadet

Muu liiklusalane probleem või küsimus: 440 teadet

Lõuna-Eesti: juunis 534 teadet; juulis 466 teadet

Põhja-Eesti: juunis 267 teadet ; juulis 279 teadet

Lääne-Eesti: juunis 57 teadet; juulis 75 teadet

Ida-Eesti: juunis 30 teadet ; juulis 59 teadet