Pühapäeva hilisõhtul tegi 37-aastane mees 40 minuti jooksul Ida prefektuuri juhtimiskeskusesse kaheksa kõnet, hoides liine kinni kokku 13 minutit. Esimeses kõnes palus mees, et politsei toimetataks ta viieks ööpäevaks arestimajja, juhul kui seda ei tehta, lubas ta Tapal Ülesõidu tänaval kiviga maja akna katki lüüa, teatas Ida prefektuur.

Järgmistes kõnedes nõudis ta jätkuvalt politseid ja ähvardas taas aknaid purustada. Mees toodi oma kodust Rakvere politseijaoskonda kainenema.

Oma seletustes tunnistas mees, et jõi ohtralt õlut ja mängis arvutimängu. Ühel hetkel hakkas tal paha ja soovis, et politseinikud viiksid ta arestimajja kainenema. Samuti tunnistas mees, et ei mäleta kui mitmeid kordi ta politseisse helistas.

„Politsei operatiivnumber on mõeldud hädaabikõnede jaoks ja kunagi ei tohi põhjendamatult sisutühja lobaga liine lihtsalt kinni hoida. Sellised kõned segavad politsei juhtimiskeskuse tööd ja mõni reaalne abivajaja võib pikalt abi oodata,“ selgitas Rakvere politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Ave Uue.

Täna toimus Rakvere kohtumajas kohtuistung, kus politsei kohtuväline menetleja taotles mehele 30 päeva aresti. Et mees oma tegu kahetses, siis määras kohus talle karistuseks 20 päeva aresti.