Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul märkasid esmaspäeva varahommikul kella nelja ajal liikluspolitseinikud Tallinnas Sõle ja Ädala tänava ristmikul kahtlase sõidustiiliga autot, mis suundus Paldiski maantee poole.

Sõiduautole järgnenud korrakaitsjad andsid Sõpruse puiesteele jõudes märguande peatumiseks. Roolis olnud 22-aastane purjus Tõnu eiras aga seda ning ületas hoopis kiirust lisades punase fooritulega Sõpruse puiestee ja Tammsaare tee ristmiku ning sõitis vastassuunavööndis Ehitajate tee poole. Viljandi maanteel õnnestus politseil sõiduk lõpuks peatada.

Harju maakohus karistas Tõnut kümnepäevase arstiga, lisaks kaotas noormees kümneks kuuks juhtimisõiguse. Tõnut on ka varem politseinike peatumis- märguande eiramise ning selle tagajärjel liiklusõnnetuse põhjustamise eest karistatud ja lisaks rahatrahvile on tal üheksaks kuuks peatatud juhtimisõigus.

„Kahe päeva jooksul on see juba teine juhtum, kui sõiduauto juht käitub vastutustundetult, seades oma mõtlematu käitumisega teedel ohtu nii kaasliiklejate kui ka iseenda tervise ja elu," märkis Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Elari Kasemets.

Esmaspäeval määras Harju maakohus 15-päevase aresti 24-aastasele Jevgenile, kes sama päeva öösel kella 1.20 ajal kihutas Smuuli teel ilma juhtimisõiguseta 144 km/h.

"Ebakaines olekus sõiduki juhtimine, lubatust kiiremini sõitmine ning kõigile lisaks politseinike korralduse mittetäitmine on rasked rikkumised, mille eest peab rikkuja vastutust kandma,“ lisas Kasemets. „Inimesed peaksid enne rooli taha istumist endale aru andma, et liikluses osaledes tuleb eeskirjadest kinni pidada ning lähtuda vastavatest seadustest. Kui liiklusreegleid ei tunne, ei tasu ka autorooli istuda.“