Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Elari Kasemets ütles, et Eesti liikluses kehtib alkoholile nulltolerants ning tõdes, et mõnelgi juhul tuleb alkomeetrinäit juhile halva üllatusena. „Inimesed ei taju, kui kiiresti alkohol organismist lahkub ning kui individuaalne see tegelikult on. Seetõttu soovitame väiksemagi kahtluse korral joovet kontrollida ning kui see võimalik ei ole, siis mitte rooli istuda,“ teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Tema sõnul ei ole mõtet ühekordset alkomeetrit keset alkoholitarvitamist n.ö proovimiseks kasutada. „Vahendit saab kasutada vaid üks kord ning ta näitab vaid seda, kas inimesel on veel väljahingatavas õhus alkoholi või mitte. Seega on mõistlik hoida see alles järgmiseks hommikuks, kui enesetunne on juba hea, et siis veel oma tervislik seisund üle kontrollida,“ selgitas Kasemets.

Põhja prefektuuri liikluspolitseinikud jagavad ühekordseid alkomeetreid Harjumaal „kõik puhuvad“ operatsioonidel. Kokku jagatakse laiali 10 000 ühekordset alkomeetrit. Samuti jagatakse alkomeetreid vabariigi aastapäeval Olerexi Ahtri, Laagna, Saue, Maardu ja Jõelähtme teenindusjaamades. Igas jaamas kingitakse ühekordne alkomeeter sajale esimesele tankijale.

Olerexi juhatuse liikme Sulev Schasmini sõnul on ettevõttel hea meel selles projektis osaleda. „Olerex saab kütusefirmana olulisel määral mõjutada autojuhtide valikuid ja hoiakuid. Oleme liiklusohutusalastes kampaaniates osalenud juba aastaid ja osaleme ka edaspidi,“ lisas Schasmin.

Vahendite soetamisel panid õla alla Olerex, raudteeohutust propageeriv MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE) ning toetas ka alkomeetrite müüja Estran OÜ.

2011. aastal tabas politsei üle Eesti kokku 8555 alkoholi tarvitanud juhti, kellest 3523 olid alkoholijoobes ning alustati kriminaalmenetlust.