Lähedaste sõnul läks 78-aastane Anatoly eile kella 10 ajal Harjumaal Kernu vallas Vansi külas asuva talu lähedal metsa marjule ja ei ole tänaseni koju tagasi tulnud, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja. Mehel ei olnud kaasas mobiiltelefoni. Kuna tegu on eaka mehega, kes ei pruugi metsas kaua ilma vee ja toiduta hakkama saada, alustati mehe leidmiseks maastikuotsinguga.

Mehe kadumisest teatasid lähedased hädaabinumbrile peale kella 20. Seejärel saadeti piirkonda esimesed patrullid, kes selgitasid välja mehe võimaliku liikumissuuna ja piirkonna eripärad, et sellest lähtuvalt asuda ala kontrollima. Politseijõud ja reservpäästerühma vabatahtlikud alustasid südaöösel koos vabatahtlike päästekoertega maastikuotsinguid metsas, kuhu mees arvatavalt marjule läks. Kokku otsisid meest neli politseiametnikku ja 12 vabatahtlikku. Varahommikul saadeti õhku PPA kopter, mis kontrollis samuti piirkonda, kuid mehe asukoht on endiselt teadmata.

Täna kell 13 jätkatakse maastikuotsinguga ning appi võeti ka PPA droon, millega kontrollitakse piirkonnas raskesti ligipääsetavaid soised alasid.

Otsinguoperatsiooni juhtiv Lääne-Harju politseijaoskonna välijuht Allar Lohu tõdeb, et ka kogenud marja- või seenekorjaja võib talle tuttavas metsas ühel hetkel sihi kaotada. „Seetõttu tuleks metsa minnes alati kaasa võtta laetud mobiiltelefon, et kadumise korral abi kutsuda,“ sõnas Lohu. „Metsaminekut planeerides tuleb kindlasti arvestada oma tervisliku seisundiga, eriti ettevaatlik tasub olla sellistel palavatel päevadel nagu täna. Kui pole kaasa varutud piisavalt joogivett, võib olukord muutuda eluohtlikuks. Eakamatel inimestel soovitan üksi metsa minemist sootuks vältida,“ sõnab komissar. „Võimalusel tuleks metsa minnes selga panna eredavärvilised riided, mida on juba kaugelt märgata,“ lisab ta.

Anatoly on 176 cm pikk ning kõhna kehaehitusega. Tal on hallid juuksed. Seljas oli tal roheline sõjaväevärvides dress ning peas must müts. Anatoly käib aeglaselt ning tema kehahoiak on kergelt küürus. Kõigil, kes on piirkonnas liikumas näinud kirjeldusele vastavat eakat mees või kel on muud teavet tema võimaliku asukoha kohta, palutakse sellest teada anda hädaabinumbril 112.