Kõige esimene juhtum leidis aset Võrus, kui 15. septembril tulistas politseiametnik end töövälisel ajal isiklikust relvast oma kodu juures.

Kui esimene juhtum suuremat avalikkuse tähelepanu ei pälvinud (kuigi Eesti Päevalehes oli sellest põgusalt juttu - toim.), siis oli politsei sunnitud teatama juhtumist, kus Haapsalu politseihoones võttis ametnik endalt elu kolmapäeval, 16. septembril ajal, kui talle esitati kahtlustus alaealistega seotud kuriteos.

Reedel, 19. septembril leidsid aga kolleegid Kuressaare politseijaoskonna ruumidest endalt teenistusrelvaga elu võtnud kolleegi surnukeha.

PPA pressiesindaja Tuuli Härsoni sõnul oli tegemist erinevate isiklike tagamaadega sündmustega ning eetilistel kaalutlustel ei pea PPA võimalikuks juba avaldatule täiendavalt juhtumite detaile avaldada. Härson kinnitas aga, et kõigi nende juhtumite täpsemate asjaolude uurimiseks on alustatud menetlust.

"Need kolm enesetappu on oma tagamaadelt väga erinevad, kuid suhtume olukorda äärmiselt tõsiselt, sest juhtumid on aset leidnud väga lühikese aja jooksul," ütles PPA peadirektor Elmar Vaher Delfile.

Vaheri sõnul on PPA andnud puhkeaega nendele inimestele, kes olid sündmustega vahetult seotud, kuid arusaadavalt peab ka nende igapäevane töö jätkuma.

"Politseil on olemas hingeabi võrgustik nii meie enda kaplanite, kui ka psühholoogilist nõustamist aja abi pakkuvatest ekspertidest. Seda võrgustikku oleme nädala jooksul samm-sammult rakendanud ning nii silmast-silma kui ka üksuste sisesed kohtumised ja arutelud jätkuvad," rääkis Vaher.

"Täna on politsei- ja piirivalveameti inimestel kõige enam vaja rahu. PPA juhtkonna peamine ülesanne lähiajal on toetada meie inimesi ja luua võimalused, et kolleegid saaksid võtta aega oma meeskonnaga koosolemiseks," lisas Vaher.

PPA juhi sõnutsi on asutus tegelikult heade inimeste tugev kooslus. "Meie töös on emotsionaalselt raskeid juhtumeid ja pinget omajagu. Iga päev vajavad meie abi sajad inimesed, lisaks tagame turvalisust nii piiril kui riigis sees. See on igapäevane töö ja oleme selleks ka rasketematel aegadel valmis," lisas Vaher.

Eesti Päevaleht kirjutas hiljuti, et Haapsalus endalt elu võtnud ametnik oli viimase 20 aasta jooksul 25 politseinik, kes vabasurma läks. Arvestades reedel Kuressaares aset leidnud juhtumit on see arv tõusnud nüüd 26-ni.

Homses Eesti Päevalehes on ka sellel teemal pikem intervjuu PPA kaplaniga.

Jaga
Kommentaarid