Ikka ja jälle on tõenäoliselt kerge kasu saamise ootuses sulid üritanud inimestelt kätte saada nende isikuandmeid, pangaandmeid ja raha. Pildil kujutatu on siis viimane teadaolev katse, kus inimesele saadetakse sertifikaat, mis teatab üüratust lotovõidust. Selle saamiseks tuleb inimesel aga saata kõikvõimalikke isiku- ja pangaandmeid ning tagatipuks küsitakse tihti ka veel deposiitraha, et "võit" kätte toimetada, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Harrys Puusepp.

PPA kriminaalosakonna rahapesu andmebüroo politseileitnant Aivar Orukask soovitab taolised teated lihtsalt tähelepanuta jätta ja kustutada. "Kui taoliste kirjade peale saata tundmatutele inimestele oma isiku- ja pangaandmeid, suurendab inimene võimalust langeda näiteks identiteedikuriteo ohvriks," selgitab Orukask.

Taoliste meilide saatmine ega inimestelt raha küsimine pole küll kuritegu, kuid politsei peab vajalikuks iga mõne aja tagant meelde tuletada, et nn lotovõitude jms reageerimisel võib pahaaimamatu inimene ühel hetkel oma varast ilma jääda või sattuda tülikatesse sekeldustesse. Küll on Eestis kuritegu identiteedivargus, mida annab suuresti ennetada kui hooletult oma isiku- ja pangaandmeid välja ei anna.