Lääne prefektuuri tööpiirkonna erinevatest maakondadest on meile alates reedest, 5. juulist kuni tänaseni teada antud ligi kahekümnest juhtumist, kus Microsofti esindajana on üritatud distantsilt pääseda arvutikasutaja arvutisse.

Kahel korral on inimesed petturite õnge läinud ja pärast nn tarkvarauuendust avastanud, et nende pangakontolt on raha mujale kantud.

Osadel puhkudel võivad inimesed vast õnne tänada, et nende inglise keele oskus on osutunud kasinaks ja nad ei ole seetõttu saanud petistega „koostööd“ teha. Selle pinnalt võib esialgse järelduse teha, et kõige ohustatum sihtgrupp on pidevalt arvutis toimetav ja inglise keelt hästi oskav osa elanikkonnast.

Politsei juhib inimeste tähelepanu sellele, et nad sellistele kõnedele, kus keegi distantsilt soovib nende arvutisse siseneda kas arvuti distantsilt parandamise või mingi tarkvara uuendamise ettekäändel, kindlasti vastaksid keeldumisega. Mingil juhul ei tohi kellegagi oma erinevaid paroole, olgu siis arvuti turvalisuses kasutatavaid või pangaga seonduvaid, jagada.