Põhja ringkonnaprokuratuur pressinõunik Arno Põder ütles, et politsei kontrollis meedias avaldatud infot ja pärast asjaoludega tutvumist ja täiendava info kogumist jättis politsei kriminaalmenetluse alustamata, sest kuriteole viitav teave puudub.

"Politsei poole ei ole ükski väidetavalt kakluses osalenud inimene avaldusega pöördunud, samuti pole sellest teatanud ükski pealtnägija," teatas ta.

Politsei võttis ühendust Sander Ligiga, kes kinnitas, et ei soovi juhtunu kohta menetluse alustamist ja ütles, et sai kakluses pindmisi vigastusi, mida arsti juures ei fikseerinud. Oma tuttava nime ei soovinud ta avaldada. Politsei tuvastas, et haiglatesse pole ükski inimene seoses selle juhtumiga pöördunud. Samuti ei jäänud selline juhtum sündmuskoha turvakaamerate vaatevälja.

„Kui kahe seltskonna vahelise konflikti puhul ei ole asjaosalistel üksteisele hiljem pretensioone ja kui kellelegi ei tekitata raskemaid vigastusi, ei ole politseil kriminaalmenetluse alustamiseks üldjuhul alust,“ ütles Põder ja lisas, et selliste juhtumite puhul alustab politsei menetlust siis, kui mõni kõrvaline inimene tunneb end vägivallast ohustatuna või häirituna ja teatab rahurikkumisest politseile.

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi teatas 10. mail oma Facebooki kontol, et paar tundi pärast südaööd ründasid Vabaduse väljakul tema poega viis meest.

"Viis meest ühe vastu, rusikatega näkku," kirjeldab Ligi, ja lisab, et ohvriks valiti vale mees, sest kolm ründajat viiest maandus peagi tänavale.

Jürgen Ligi sõnul ei ole 9. mai õhkkond OK. "Linn nagu võõrriigis, samas laiavad mingid EKRE nolgid koduses FBs venelasi mõrtsukatena esitledes. Tüli norivad ikka jälle need, kellest võitlejat pole, kui tüli saadud," kirjutas Ligi toona.