Teisipäeval, 9. veebruaril kella 14 paiku pidas politsei Tartus Puiestee tänaval kinni 38-aastase mehe, kes juhtis sõidukit olles alkoholijoobes. Mees oli eelnevalt eiranud politsei peatumismärguannet, lisaks riivas ta politsei eest põgenemise käigus tee ääres seisnud jalakäijat.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri teatel esitas prokuratuur eile kohtule vahistamistaotluse. Istungi ajal esitas aga mehe kaitsja kohtule taotluse, kus ta palus asjas kokkuleppemenetlust. Osapooled olid nõus. Kohus tutvus kriminaalasja materjalidega ja kuulutas otsuse, millega mõistis süüdistatavale ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Koos talle varasema otsusega mõistetud ärakandmata karistusega peab ta kandma aga kokku nelja aasta, ühe kuu ja 17 päeva pikkuse vangistuse. Karistuse kandmise algust arvestatakse tänasest, 11. veebruarist.

Prokurör mainis, et sel nädalal on see Tartumaal kolmas roolijoodik, keda pikemaks ajaks arestikambrisse saadetakse. „Alles teisipäeval vahistas kohus prokuratuuri taotluse alusel 18-aastase noormehe, kes tabati roolis joobes ööl vastu esmaspäeva Elvas,“ sõnas Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Esmaspäeval astus kohtu ette 47-aastane mees, kes süüdistuse kohaselt juhtis pühapäeva õhtul Tartus sõidukit Volkswagen Passat Variant olles alkoholijoobes. Kohus mõistis talle üheaastase vangistuse, kuid koos varem mõistetud karistuse ärakandmata osaga tuleb mehel kanda ühe aasta, 10 kuu ja 25 päeva pikkune vangistus. Pärast kohtuotsuse jõustumist konfiskeeritakse lisaks temalt sõiduk.

„Purjuspäi rooli istuv inimene peab igal juhul arvestama lühema- või pikemaajalise vabadusekaotusega, millele võib lisanduda tulenevalt süü suurusest lisakaristusetena juhtimisõiguse äravõtmine, sõiduki konfiskeerimine või sotsiaalprogrammi läbimine,“ kommenteeris ringkonnaprokurör Toomas Liiva.