Kolmapäeva hommikupoolikul ning pealelõunal kontrollisid Tartu liikluspolitseinikud mitmes Tartu linna eri paigus sõidukijuhtide harjumusi turvavarustuse kasutamisel. Sihtsuunitlusega liiklusjärelevalve tulemusena fikseeriti eile Tartu linnas ühtekokku 40 väärtegu, millest 22 juhul oli nõuetekohaselt turvavööga kinnitamata sõidukijuht ning neljal korral ei kasutanud ohutusrihma kaasreisijad. Kahes peatatud sõidukis ei olnud korrektselt turvavööga kinnitatud aga lapsed.

Kuigi kontrollaktsiooni põhirõhk oli eile suunatud turvavarustuse kasutamise kontrollimisele, avastasid politseinikud hulgaliselt ka muid rikkumisi. Lisaks turvavarustuse nõuete eirajatele tabasid politseinikud eile Tartus kaks alkoholi tarvitamise tunnustega juhti, kaks oluliselt kiirust ületanud sõidukijuhti, kolm sõidu ajal mobiiltelefoniga rääkinud juhti ning viis roolikeerajat, kes töö- ja puhkeaja nõuetest lugu ei pea. Kõigi rikkujate suhtes alustas politseil väärteomenetlust.

Lõuna prefektuuri vanemliikluspolitseinik Enn Virk ütles, et eilse kontrollaktsiooni tulemused ei anna sugugi põhjust rahuoluks. Jätkuvalt on meie teedel liiga palju selliseid juhte, kes ei ole endiselt endale turvavöö vajalikkust teadvustanud. Et see on vajalik nende tervise ja elu säästmiseks mitte ainult liiklusõnnetusse sattumisel aga näiteks ka äkkpidurdusel, mida linnaliikluses küllaltki tihti ette tuleb.

Politsei paneb inimestele südamele, et enne sõidu alustamist kinnitataks turvavöö nii esi- kui ka tagaistmel, sest õnnetusse sattudes säästab turvavarustus inimelusid. Sealjuures peavad turvavarustust sõidukis kasutama nii lapsed kui ka täiskasvanud. Lapsi ei tohi süles hoides sõidutada ei ees ega tagaistmel. Ka tuleb silmas pidada, et kui lapsele ei sobi auto turvavöö, tuleb kasutada just tema pikkusele ja kaalule vastavat turvatooli või –hälli.

Liiklusseadusest tulenevalt karistatakse turvavöö nõuetekohaselt kinnitamata jätmise eest rahatrahviga kuni 200 eurot. Korduvrikkumise puhul võib rahaline karistus küündida aga juba 400 euroni.