Teade 53-aastase eksinud naise kohta tuli politseisse pärastlõunal kella nelja paiku. Naine teatas, et läks Vinni vallas Palasi külas Sirtsi sohu ja eksis ära. Et eile ei paistnud päikest, siis kaotas ta orientiiri ning liikus mitmed tunde sihitult ringi. Muret tegi asjaolu, et mobiiltelefoni aku oli tühjaks saamas, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Mari Riina Rist.

Politsei tegi positsioneerimise ning selgitas välja eksinu võimaliku asukoha. Politseiauto sireenide abil anti hädasolijale märku, kuhu suunas liikuda. Kell 18.30 tuli naine sohust välja.

Politsei soovitab alati loodusesse minnes kaasa võtta mobiiltelefoni. „Kasu on muidugi ainult laetud akuga mobiiltelefonist ja enne metsa minekut tuleks see kindlasti üle kontrollida. Häda korral on võimalik helistada politseisse või häirekeskusesse ning anda enda kohta infot,“ ütles Rakvere politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Arnas Jõe.

Jõe lisas, et politsei juhtimiskeskuse kaudu on võimalus positsioneerida hättasattunuid, samas annab see ka võimaluse otsinguala kitsendada või suunata inimesi õigele teele.