Häirekeskus sai kell üks öösel teate, et Alajõe vallas Uuskülas põleb elumaja ning kaks inimest võib sees olla. Sündmuskohale saadeti neli päästeautot Iisaku ja Jõhvi päästekomandodest, kaks päästeautot Iisaku ja Lohusuu abikomandodest, operatiivkorrapidaja ja kiirabiauto, teatas Ida-Eesti päästekeskus.

Päästjate sündmuskohale jõudes põles ühekordne puidust 6x12 m suurune elumaja lahtise leegiga. Enne päästjate saabumist olid naine ja kaks meest omal jõul põlevast majast välja pääsenud ning meedikud andsid neile esmaabi. Tulekahjust pääsenud edastasid päästjatele informatsiooni, et majas võib veel kaks inimest olla.

Tulekahju lokaliseeriti kella 3.22ks ja kustutati kella 6.07ks. Tulekahju tagajärjel olid põrandad ja vaheseinad hävinud ning katus sisse langenud. Kustutustööde käigus päästjad hukkunuid ei leidnud.

Kuna pääsenute sõnul võisid kaks meest põlevasse majja jääda, siis asusid päästjad pärast tulekahju kustutamist sündmuskohta üle vaatama ning kell 6.29 leiti põlenud majarusude alt üks hukkunud ja tund aega hiljem kell 7.40 teine hukkunu.

Tuleõnnetuse tekkepõhjus on selgitamisel.

Käesoleval aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud 18 inimest, neist seitse Ida-Virumaal.