Täna kell 11.17 teatati häirekeskusele, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval tuleb kahekorruselise puumaja aknast suitsu. Päästjate jõudes puudusid välised põlemise tundemärgid, kuid teataja näitas, et ühest teise korruse korteri aknast tuleb suitsu. Korteril oli kinnine metalluks, päästjad otsustasid siseneda korterisse läbi akna. Korterisse sisenedes selgus, et toas on põlemine ning diivanilt leiti hukkunud naisterahvas. Päästjad kustutasid tulekahju kella 12.01-ks.

Valvemenetleja sõnul viitavad sündmuse asjaolud sellele, et tulekahju põhjustas hooletu suitsetamine. Korteris oli suitsuandur, kuid see asus laual ja oli ilma patareideta.

Enamik inimeste hukkumisega lõppenud tulekahjudest on alguse saanud hooletust suitsetamisest või suitsuga magama jäämisest. Suitsetamine diivanil või voodis lõpeb tavaliselt uinumise ja magamisaseme süttimisega. Ohutum on suitsetada väljaspool eluruume. Samuti aitab elusid päästa õigesti paigaldatud ja hooldatud töökorras suitsuandur, mis annab tulekahjust teada selle algfaasis, kus on veel võimalik vältida raskeid tagajärgi.

Põlenud korter sai tule-, suitsu- ja veekahjustusi.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 14 inimest.