Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse juht Pille Alaver ütles Delfile, et mõnikord on alust arvata, et vanem võib üritada lapse ütlusi mõjutada. Sellepärast ongi oluline rääkida kõigepealt kannatanu endaga.

"Politsei tugineb sellistel puhkudel alati eelnevalt kogutud infole ning püüab vältida võimalikku täiendavat kahju lapsele," rõhutas Alaver.

"Mõningatel juhtudel on alust arvata, et juhul, kui lapsevanemaid teavitatakse enne väärkoheldud lapsega kõnelemist, võib lapsevanem last mõjutada teistsuguseid ütlusi andma. Kõnealuse juhtumi puhul oligi kõige mõistlikum rääkida esmalt lapsega," selgitas ta.

Veel kinnitas staažikas pedofiiliajuhtumite lahendaja, et last ei viida koolitunnist mitte kunagi lihtsalt niisama minema, alati küsib politsei selleks luba ka kooli juhtkonnalt. Antud juhul andsid oma nõusoleku lapsega vestlemiseks nii kooli direktor kui klassijuhataja, ema teavitati lapse vestlusest politseiga vahetult pärast seda.

Sotsiaaltöötajast kahtlustatav Peep peeti kinni kahtlustuna oma endise hoolealuse, 10-aastase poisi kuritarvitamises ja on praeguseks ka vahistatud. Et aga uurimine on alles algusjärgus, ei ole prokuratuur hetkel kannatanu ja uurimise huvide kaitseks nõus omalt poolt juhtumile täpsemaid kommentaare andma.

Poisi üksikvanemast ema sõnul polnud tal tihti koos tema pojaga aega veetnud mehe suhtes enne Peebu kinnipidamist mingeid kahtlusi.