Päästeameti pressiesindaja Indrek Hirs sõnas kella üheksa ajal, et päästjad on kohapeal ja tegelevad põlengu kustutamisega. Hirs lisas, et tegu on värske sündmusega ja see, kui tõsine asi on, on veel vara öelda.

Kohapeale tormanud Delfi fotograafi sõnutsi tossab jahtklubi hoovis asuv töökoda ja õnneks ilmselt mitte nii hullult, et peaks muretsema arhitektuurimälestisena kaitse all oleva puidust jahtklubi peahoone pärast.

Kella 9.50 paiku sõnas Hirs, et said päästjad põlengu kustutatud 9.43. Ta kinnitas, et põles jahtklubi territooriumil asuv hooldus- ja laohoone ning täpsustas, et põleng tekkis elektritööde käigus.

65 aastat purjetajate koduks ja kohtumispaigaks olnud klubi peahoone on arhitektuurimälestis. Kultuurimälestiste riiklik register märgib, et jahtklubi peahoone koos torniga on üks hästi säilinud puitarhitektuuri näiteid II maailmasõja järgse funktsionalismi järellainetusest. Hoone on arhitektuurselt heal tasemel ja välisilmelt ning mahult pea terviklikult säilinud. See on arhitekt Peeter Tarvase üks silmapaistvamaid ehitisi ja valmis aastal 1949, olles kerkinud sõjas venelaste poolt maha põletatud Kalevi seltsimaja müüridele.