Eile keskpäeval ilmus Kaldalu Delfi toimetusse, kaasas varastatud lauaarvuti. Ta rääkis, et kuna tal on soov kaasa rääkida poliitika tegemises, läks ta 23. aprillil riigikogusse avatud uste päevale, et riigikogu tööga tutvuda.

Toompea lossi lähedal asuvas väiksemas majas aadressil Toompea 1 toimus sel päeval viktoriin, kus ka Kaldalu osales. Viktoriini küsimused olid rasked ning ühel hetkel läks Kaldalu otsima WCd. Seda otsides nägi ta elektroonilise hääletamise komisjoni tuba, kus oli arvuti. Toa uks oli Kaldalu sõnul avatud.

Ta proovis arvutisse sisse logida, aga see ei õnnestunud. Ta lootis, et kodus läheb paremini, mistõttu ta võttis arvuti lihtsalt endaga koju kaasa.

Kaldalu lootis leida lisainfot e-hääletuse kohta

Ta põhjendas oma huvi e-hääletuse vastu oma tegevusega Piraadiparteis. MTÜ Piraadipartei on praegusel ajal veel üsna väikese liikmeskonnaga MTÜ, mille eeskujuks on nii Rootsis kui Saksamaal üsna edukalt tegutsevad piraadiparteid.

"Meie seisukoht on, et e-valimistel küll ei peteta, aga süsteemi valideerimisele pole üldse mõeldud. On lihtsalt üks ad hoc lahendus valmis tehtud," kommenteeris ta enda ja mõttekaaslaste arvamust e-hääletamisest.

Kodus õnnestus tal arvutisse sisse häkkida, aga arvuti oli sisuliselt tühi, seal olid vaid poest ostes automaatselt kaasa tulevad standardsed kaustad ja ei midagi huvitavat.

Seejärel tabas teda aga äratundmine, et tema kodus on riigiasutusest ära varastatud arvuti, tema nägu on aga valvekaameratele hästi peale jäänud. Ta tahtis arvutist lahti saada nii, et politsei asjasse ei sekkuks.

Millegipärast otsustas ta abi otsida Delfi toimetusest, esialgse sooviga arvuti üldse siia jätta. See tal ei õnnestunud ja eilse päeva jooksul selgus, et kuna on algatatud kriminaalasi, siis ei õnnestu ka politseid antud asjast eemal hoida.

Asjasse sekkub politsei

Kuna antud artikli autor ei soovinud muutuda kuriteo kaasosaliseks või selle varjajaks, sai ka politsei teada, kelle käes varastatud arvuti on. Politsei soovitus Kaldalule oli, et ta viiks kohe kolmapäeva hommikul arvuti Kolde puiestee politseimajja Tallinnas.

Kaldalu arvutit politseisse ei viinud ja tänase päeva esimesel poolel oli tema telefon välja lülitatud, mistõttu ka politseinikel ei õnnestunud talle helistada, et teda veenda arvutit ära andma. Küll aga helistas ta pärastlõunal uuesti Delfi toimetusse ja oli mõnevõrra pahane, et politsei teda taga otsib. Oma edasisi tegevusplaane ta ei avaldanud.

Meelis Kaldalu sai ohtralt tähelepanu, kui ta suutis end smugeldada selle aasta presidendi vastuvõtule, kus ta jättis Evelin Ilvesega kätlemata. 2009. aasta kohalikel valimistel kandideeris ta Tartus Roheliste nimekirjas loosungi all "TUDENGITELE ROHKEM FUCKING ÕIGUSI!!!". Ta sai 13 häält ning ei osutunud valituks.