Täna kell 9.40 helistas Alajõe kordonisse 51-aastane mees, kes teatas, et oli koos paarimehe ja maastikusõidukiga vajunud läbi Peipsi järve jää.

Ta selgitas, et õnnetus juhtus umbes kahe kilomeetri kaugusel kaldast Smolnitsa ja Vasknarva küla vahelisel alal. Mehed suutsid omal jõul jääaugust välja tulla ja püsivamale jääle liikuda.

Kohe seati Alajõe kordonis valmis hõljuk ja sõideti sündmuskohale abivajajatele appi. "Mehed tõsteti hõljukipardale ja kuna neil olid alajahtumise sümptomid, siis osutati neile esmaabi," ütles Alajõe kordoni juht Illar Jõgi. Kordonis anti mehed meedikutele üle ja pärast tervisekontrolli lubati nad koju.

Maastikusõiduk vajus läbi jää umbes 5,5 meetri sügavusele Peipsi järve põhja.

Alajõe kordoni juht Illar Jõgi paneb kõigile järvejääle minejate südamele, et kevadiste ilmastikuoludega tuleb hoolega jälgida jääga toimuvaid muutusi.

"Soovitan inimestel eelnevalt lähimast kordonist kontrollida jääolusid ja juhul kui te lähete kaugemale kui üks kilomeeter kaldast, siis ei tohi ära unustada jääle mineku ja tuleku registreerimist," ütles Jõgi. Lisaks rõhutas ta, et on oluline mõelda enda ohutusele, võtta kaasa laetud akuga mobiiltelefon, kanda päästevesti ja hoida lähedasi kursis, kus ollakse ja millal plaanitakse tagasi tulla.