15. juunil kella 12.30 paiku sai Mehikoorma kordoni korrapidaja kõne, milles teatati, et Peipsi järvel kaldast paari kilomeetri kaugusel on ümber läinud mootorpaat.

Teatajaks oli paadi juurest kaldale ujunud Aivar, kelle sõnul olid vees veel kaks isikut, kes hulpisid ümberläinud paadi juures ning püüdsid sellest kinni hoida.

Telefonikõne teinud Aivaril õnnestus paadi ümbermineku kohast kaldale ujuda ning esimesse lähimasse tallu pöörduda, kust ta sai talu peremehe telefoni kasutades Mehikoorma kordonisse helistada ning abi paluda.

Sündmuskohale läinud Mehikoorma kordoni piirivalvurid abistasid kaldale Heino ja Ülo, kellest ühel oli seljas päästevest, teisel oli päästerõngas. Mootorpaati päästa ei õnnestunud ning see vajus järvepõhja. Meditsiinilist abi mehed ei vajunud.

Mehikoorma kordoni juhi Arbo Sillaotsa sõnul võis esialgsetel andmetel paadi ümbermineku põhjuseks olla suur sõidukiirus ning laine, mis paadi ümber lükkas.

„Tegu oli võrdlemisi õnneliku õnnetusega, sest kangelaslikult kaldale ujunud mees sai abi kutsuda ning järvele jäänutel oli kasutada päästevarustus,“ kommenteeris Sillaots. Ta lisas, et sõitu minnes peaks kindlasti veenduma päästevarustuse olemasolus ning lisaks tuleks valida oludele vastav sõidukiirus, et mitte enese ja kaasreisijate elu ohtu panna.