"Sisekontrollibüroo ametnikud tutvustasid kahtlustavale politseinikule määrust, et alustada tema töökoha läbiotsimisega. Võimalus end tulistada tekkis mehel väidetavalt siis, kui ta pidi üle andma vööl oleva teenistusrelva," kinnitas Delfile PPA kommunikatsioonijuht Tuuli Härson.

Uurimine peab andma vastuse, kuidas sai relva ära andmisel tekkida kahtlustaval võimalus end tulistada, kuna kinnipidamisel peavad politseinikud tegema enda poolt kõik, et tagatud oleks nii kinnipeetava kui ametnike endi turvalisus.

"Eilse traagilise vahejuhtumi asjaolusid uuritakse kriminaalmenetluse käigus. Lisaks analüüsivad juhtumit politsei turvataktika eksperdid, et parandada politseinike ettevalmistust ja teha kõik võimalik sarnaste juhtumite ära hoidmiseks tulevikus," lisas Härson.

"See, et kahtlustataval menetlustoimingute läbiviimise käigus avaneks võimalus ennast või kedagi teist relvaga vigastada või tappa, seda ei tohiks juhtuda. Ja sellest on politseil tulevikus kindlasti põhjust järeldusi teha ja analüüsida," lausus riigiprokurör Vahur Verte ERRi uudisteportaalile ja lisas, et kuna juhtumist on möödas väga vähe aega, ei ole kõik asjaolud veel teada.

Verte sõnul ei ole praegu kellelegi siiski menetlustoimingute rikkumises kahtlustust esitatud.

Endalt elu võtnud Haapsalu politseijaoskonna vanempiirivalvur oli kahtlustust saamas seksuaalkuriteos. Võimalikke alaealisi kannatanuid oli kolm. Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm ütles Delfile, et tegemist on väga delikaatse teemaga ning kannatanute huvides ei avalikustata kriminaalasja sisu, kuid on teada, et võimalikke alaealisi kannatanuid oli kolm.

Eile kella 15.25 ajal tulistas Haapsalu politseijaoskonna vanempiirivalvur end ajal, mil politsei- ja piirivalveameti (PPA) sisekontrollibüroo ametnikud olid talle esitamas kahtlustust isikuvastases kuriteos. Politseihoones end oimukohta tulistanud vanempiirivalvur suri õhtul haiglas.

Jaga
Kommentaarid