1. aprilli hommikul suundus Mustvee kordoni mootorpaaditoimkond tavapärasele patrullkäigule Peipsi järvele. Rajaküla traaversil avastasid piirivalvurid ebaseaduslikult püügile asetatud hiina päritolu kaks nakkevõrguliini kogupikkusega 60 meetrit. Võrgust leiti üks elus särg, mille piirivalvurid tagasi vette lasid, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Paar tundi hiljem silmasid piirivalvurid järvistul aga ka teist nakkevõrguliini, mis oli eeldatavasti vette lastud juba talvel, sest võrgud olid puntras ning täis kalajäänuseid.

Piirivalvurid eemaldasid võrgud ning kuni keskkonnainspektsioonile üleandmiseni hoiustatakse neid Mustvee kordonis.

Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits ütles, et ainuüksi Mustvee piirkonnas on piirivalvurid sel aastal eemaldanud ebaseaduslikult püügilt juba 50 nakkevõrku. „Kuna kalapüük kehtestatud keelu ajal on äärmiselt vastutustundetu ja kahjustab oluliselt meie vetes kalavarusid, teevad piirivalvurid kalapüügiseaduse rikkumiste avastamiseks, röövpüüdjatega võitlemiseks ja üleüldise õiguskorra tagamiseks Peipsi järvel järjepidevat koostööd keskkonnainspektsiooni inspektoritega,“ lisas Ernits.