Info võimalikust seksuaalrünnakust laekus politseile kolmapäeval tänu tähelepanelikule vallatöötajale, kes märkas kohalikus Facebooki grupis üht ärevaks tegevat postitust. Selles kirjeldati, kuidas 40. või 50. eluaastates mees ründas pühapäeva õhtul naisterahvast Saku pargis. Ta tõukas naise pikali, hoidis kinni ja katsus tahtevastaselt. Üks hetk sai naine põgenema ning jooksis abi saamiseks lähedalasuva seltskonna juurde. Seejärel mees põgenes.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo seksuaalkuritegude grupi juhi Reimo Raiveti sõnul alustas politsei info laekumisel koheselt juhtunu asjaolude kontrollimist. „Töötame selle nimel, et ründajat tabada. Oleme kuulanud üle kannatanu ning kogume täiendavaid tõendeid. Juhtunu osas alustasime koos prokuratuuriga kriminaalmenetlust,“ räägib Raivet.

Politseile teadaolevatel andmetel on tegemist täidlasema kehaehitusega ja umbes 175-180 cm pika mehega, kellel on laiem nägu ja suurem nina. Mees on kiilakas või väga lühikeste heledamate juustega. Ta võib seljas kanda sinist pluusi, jalas lühikesi pükse ning kaasas võib tal olla väiksem musta värvi seljakott. Rünnaku hetkel oli mehe riietus määrdunud ja tal olid alkoholijoobele viitavad tunnused. Pühapäeval sõitis mees tumedat värvi jalgrattaga.

Politsei palub kõigil, kel juhtunu kohta infot või kes kirjeldusele vastavat meest tunnevad, anda sellest koheselt teada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo telefoninumbril 5301 9938.

„Selliste juhtumite puhul on ülioluline, et info jõuaks politseini võimalikult kiiresti. Soov hoiatada kogukonnaliikmeid sotsiaalmeedia vahendusel on mõistetav, kuid sel hetkel on esmatähtis võimalik kurjategija kiiresti tabada. Selleks tuleb alati kuriteo ohvriks langemisest või seda pealt nähes koheselt helistada hädaabinumbril 112. Nii saavad politseinikud operatiivselt reageerida sündmuskohale ning koguda jälgi ja tõendeid, mis aitaksid tabada teo toimepanijat,“ rõhutab Raivet.