Kohtule saabus 5. aprillil 2010 nii Palusaarelt kui tema kaitsjalt taotlus kautsjoni kohaldamiseks süüdistatav Palusaare suhtes, teatas Harju maakohus.

Kohus leidis aga, et Palusaar asus end varjama jaanuaris 2010, lahkudes Hispaaniasse. Vabatahtlikult Palusaar Eestisse ei naasnud ning ta toimetati mitme riigi politsei kaasabil Eestisse 17. märtsil. Eelnevalt eksitas ta kohut oma asukohast ja tervislikust seisundist.

Palusaare kinnipidamisel ilmnes, et tal oli kaasas Leedu vabariigi isikut tõendav dokument võõra nime ja tema fotoga ning seega oli Palusaar teinud kõik enda varjamiseks. Seega leidis kohus, et süüdistatav Palusaare vahistamine on põhjendatud. Arvestades ka asjaolu, et Palusaart on süüdistatud 300 000 krooni pistise andmises, ei pidanud kohus taotlust Palusaare suhtes kautsjoni kohaldamiseks põhjendatuks.

5. aprillil toimunud eelistungil taotlesid samas asjas teiste süüdistatavate kaitsjad Leon Glikman ja Aivar Pilv jälitusmaterjalidega tutvumist, et kontrollida nende kooskõlas olemist põhiseadusega. Kohus ei pidanud seda taotlust põhjendatuks.

Kohus rahuldas kaitsjate taotluse täiendavate tunnistajate ja täiendavate tõendite osas.

Prokurör Kadri Väling leidis, et selle kriminaalasja katkematuks menetlemiseks kulub vähemalt 45 päeva. Eelistungil ilmnes, et üle on vaja kuulata umbes 20 tunnistajat. Seega pidi kohus istungiaega määrates arvestama ajavahemikuga 1,5 kuud. Sellest lähtuvalt määrast kohus selles kohtuasjas avaistungi kuupäevaks 10. jaanuari 2011.