Riigikohus ei võtnud arutusele vandeadvokaadi abi Henrik Kirsimäe määruskaebust Martin Kattai (33) trahvimisele. Samas on Kirsimäe vaidlustanud ka Kattai süüdimõistmise ähvardamises ja talle selle eest mõistetud vanglakaristuse. Kohtuotsuse kohaselt pidi Kattai vanglas ära kandma reaalselt kolm kuud ning ta vabanes selle kandmiselt septembris, vahendasid ERR Uudised.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi ähvardas Kattai mullu sügisel korduvalt oma Facebooki lehel peaminister Taavi Rõivast tapmise ja tervisekahjustuste tekitamisega. Süüdistuse kohaselt avaldas Kattai ähvardavaid postitusi mullu 15. ja 25. septembril ning 4. ja 16. oktoobril.

Lisaks postitas Kattai Rõivasele suunatud tapmisähvarduse Reformierakonna toonase peasekretäri Martin Kuke Facebooki lehele, märkis süüdistus.

Seejuures kogus ja avaldas ta erinevat infot peaministri võimaliku elukoha kohta, kirjeldas peaministri isikukaitsjate töötaktikat ning nende kasutatavaid vahendeid.

Kattai on kohtueelses menetluses tunnistanud, et süüdistuses märgitud tekstid ning sõnaavaldused sotsiaalmeediavõrgus Facebook on esitatud tema poolt, kuid leiab, et tema tekstides puuduvad ähvardusele viitavad kuriteotunnused.

Keskkriminaalpolitseinikud pidasid Kattai kuriteos kahtlustatavana kinni mullu oktoobris.