Nimelt osutab saade, et 2009. aastal tegi "Pealtnägija" loo verinoorest LHV maakleri assistendist Hendrik Koppelist, kes hakkas tööandja selja taga klientide rahaga mängima, tekitas kokku nelja miljoni kroonise kahju ja läks toona noorimana – vaid 20-aastaselt – eraisiku pankrotti.

Saaremaalt pärit Hendrik Koppel oli tähelepanuväärne, sest alustas aktsiamänge juba 13-aastaselt ja läks otse keskkoolipingist investeerimispanka Lõhmus, Haavel & Viisemann. Seal jõudis ta töötada vaid neli kuud enne, kui ta päeva pealt vallandati, sest tuli välja, et ta tegi tööandja selja taga investeerimispanga klientidega tehinguid.

Uurimise materjalidest selgus, et noormees kasutas raha lihtsalt äraelamiseks, maksis vanu võlgu ja järgi jäänud osaga tegi palju riskantsemaid tehinguid, kui kokku lepitud. Paraku turud kukkusid ja lapsmaakleri tähelend päädis pauguga. Asja uuris ka politsei, kuid kannatanute suureks meelehärmiks lõpetati uurimine 2014. aastal aegumise tõttu.

"Ei tea, kas tegu on karmavõlaga, aga hiljuti võttis lugu ootamatu pöörde – 15. oktoobri varahommikul kella 6.30 ajal sai politsei väljakutse Tallinnas Endla tänaval asuva Statoili tanklasse, kus maski kandnud mees ähvardas relvataolise esemega müüjat ja röövis kassast umbes 300 eurot. Sündmuskohalt põgenenud mees peeti kümmekond minutit hiljem kinni ja maski alt tuli välja Hendrik Koppel, kelle juurest leiti ka röövitud raha,"vahendas "Pealtnägija".

Kahtlustatav pandi eeluurimise ajaks arestimajja. „Kuna esmased menetlustoimingud andsid piisava kindluse meest antud kuriteos kahtlustada, samuti oli alust arvata, et ta võib hakata uurimisest kõrvale hoidma või paneb toime uue kuriteo, taotles prokuratuur tema vahistamist, mille kohus ka rahuldas,” ütles politsei pressiesindaja Helen Uldrich.

"Pealtnägija" andmetel oli praegu 28-aastasel Koppelil soetatud lennupilet Ameerikasse.