Kuidas õnnestus mehel üldse rongile vastu külge sõita, tundub pealtnäha arusaamatu. Kui ta ületas raudteed ülesõidu kohal, pidi teda peatama või vähemalt valvsaks tegema esmalt ees olnud tõkkepuu, keelav foorituli ja seejärel ka füüsiliselt teed tõkestavad kaks pooleldi kohakuti paigutatud piiret. Viimased on ülekäigukoha ees just selleks, et jalgrattur kohale lähenedes igal juhul hoo maha võtaks. Tundub, et rattur küll märkas rongi lähenemist, kuid lootis enne rongi üle raudtee jõuda.

Delfiga rääkinud pealtnägija sõnul tuli rattur Ülemiste suunast, Tallinna-Türi rong Balti jaama poolt ehk sisuliselt temaga samast suunast. Ilmselt sporti teinud rattur sõitis mööda kergliiklusteed, kuid jõudes ülekäigukohani, kus teed tõkestavad kaks torupiiret, liikus ta rattaga sõiduteele ja ületas rongitee sealt. IIlmselt selleks, et ei peaks hoogu maha võtma. Kiivrit mehel polnud ja ta ei pööranud ümbrusele ilmselt kuigi hoolsalt tähelepanu, sest rongi ta ei näinud. Tal õnnestus peaaegu enne rongi tulekut üle raudtee jõuda, kuid tagumine ratas jäi rongi alla kinni.

Kolmapäeval kella 22.03 paiku sõitis 41-aastane mees Tallinnas Järvevana tee raudteeülesõidul vastu Tallinna-Türi reisirongi, mida juhtis 49-aastane mees. Sündmuskohal töötasid foorid ja ka tõkkepuud oli alla lastud. Jalgrattur toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.