Täna kella poole viie paiku teatati häirekeskusele, et Pärnus Telliskivi tänava juures on laps vajunud läbi tiigi jää. Hätta sattunud 11-aastast poissi märkas kohalik elanik, kes talle koheselt appi tõttas.

Häirekeskus sai teate sündmusest kell 16.36. Päästjate saabudes oli kohalik meesterahvas tiigi kalda ääres vette vajunud abivajaja välja aidanud ning poiss jäi kiirabi saabumiseni päästeautosse sooja. Kiirabi kontrollis poisi üle ja viis koju.

Kuigi paljudes veekogudes on jääkate veel piisav, et inimest kanda on jääolud muutunud ebaühtlaseks. Jää, mis ühes veekogu kohas inimest kannab ei pruugi mõni samm eemal enam piisava paksusega olla. Ka järgnevate päevade ilmaprognoos on selline, mis tõotab kaasa tuua jääkatte hõrenemise.

Kõige ohtlikumaks võibki habras jää kujuneda just lastele, kes uudishimust või lõbujanust jääle mängima kipuvad, või seda otseteena koolist koju kasutavad. Erinevalt näiteks kalameestest ei suuda lapsed hinnata jää paksust ega tea ka ohtlikumaid kohti. Lapsevanemate kohustus on lastele seletada jääle mineku ohtusid ja olema neile ka eeskujuks.