Kadunud naise õe Ave Kallaste sõnul tähistas Ilen perega eile mängutoas oma lapse sünnipäeva. Veidi enne sünnipäeva lõppu teatas naine mehele ja lapsele, et hakkab ees koju jalutama, mees ja laps pidid hiljem järele tulema. Koduni oli sünnipäevapeo paigast mõned kilomeetrid jalutamist, kuid Kallaste sõnul meeldis ta õele jalutada, ilm oli ilus ja ta õde heas tujus – miski ei ennustanud, et Ilen koju ei jõuagi. Kui Ilen ka hilisõhtuks koju ei jõudnud, hakkas perekond tõsiselt muretsema.

Koju jalutama hakkas Ilen pühapäeval kella 16.30 ajal Lao tänavalt. Umbes kümme minutit hiljem on valvekaamera registreerinud, kuidas naine jalutab üle Papiniidu silla. Pärast seda kadus Ilen jäljetult ja tema edasise liikumise kohta pole ei perekonnal ega politseil mingeid vihjeid. Koju jõudmiseks tulnuks Ilenil kõndida maantee-äärsel kergliiklusteel metsa kõrval, või kasutada rada, mis läks läbi metsa, selgitas Kallaste. Ileni telefon on kadumisõhtust saadik välja lülitatud. Tal oli telefoni vahel kaasas pangakaart, kuid tema isikut tõendavad dokumendid on kodus.

Ave Kallaste välistab, et ta õde omal soovil kadunuks jäi ja teadlikult perega ühendust ei võta. „Täna oli ta lapse esimese klassi lõpetamine, ta ei oleks sinna mingil juhul minemata jätnud,” nentis Kallaste. Tema sõnul oli õde lapse sünnipäeval täiesti tavaline, heas tujus nagu lapse sünnipäeva pidanud ema ikka. Ta ei tundnud end halvasti, ta ei olnud endast väljas, tal ei olnud perekonnale teadaolevalt mingeid konflikte ega probleeme, kinnitas kadunud naise õde.

Pärnu piirkonnapolitseinik Kätlin Luhaäär märkis, et politsei on suhelnud Ileni lähedaste ja tuttavatega, kontrollinud eri aadresse ning püüdnud tema asukohta selgeks teha. „Samuti oleme kontrollinud turvakaamerate salvestisi ja teinud kindlaks, et Ilen ületas üleeile kell 16.38 uue silla (Papiniidu silla), tulles Lao tänava poolt. Tema edasise liikumise kohta meil hetkel infot pole,”

„Ileni asukoha kohta meile vihjeid praeguseks laekunud ei ole. Me jätkame täna tema otsinguid, kontrollides piirkonda koos vabatahtlikega. Praegu ei ole alust arvata, et tema kadumine oleks seotud mõne kuriteoga,“ nentis Luhaäär.

Ilen on 168 sentimeetrit pikk ja keskmise kehaehitusega. Tal on pikad tumepruunid juuksed ja sinakasrohelised silmad. Kadumise ajal oli naisel tumedam jakk, jalas helesinised teksad, millel on ees ja külgedel on tikitud punakas lilleline muster. Jalas võivad tal olla heledad tennised ja kaasas hele käekott.

Politsei palub kõigil, kel on infot Ileni kohta, anda sellest teada lühinumbril 112 või telefonil 5323 1473.

Jaga
Kommentaarid