Eile kella 16.40 ajal sai politsei teate liiklusõnnetusest Pärnus, et järsult pidurdanud bussis olid inimesed kukkunud ja vigastada saanud. Esialgsetel andmetel hakkas mööda Riia maanteed kesklinna suunas sõitnud linnaliinibuss Mercedes-Benz ületama Riia maantee ja Laine tänava fooridega reguleeritud ristmikku foori keelava kollase tule ajal. Samal ajal hakkas fooriga reguleeritud ülekäigurada ületama jalakäija ja bussijuht tegi talle otsasõidu vältimiseks äkkpidurduse.

Selle sama bussiga töölt koju sõitnud Mari (nimi muudetud ja toimetusele teada) sõnul oli bussijuhi äärmiselt ohtlikku sõidustiili märgata juba enne konkreetset äkkpidurdust. "Bussijuht üritas juba Mai kino ees üht teed ületanud vanemat naist alla ajada. Kui see ei õnnestunud, kihutas edasi. Istusin seejärel, sest mul oli halb tunne, kui ta niiviisi sõitis," kirjeldab Mari juhtunut.

Natuke aega hiljem tegigi buss saatusliku äkkpidurduse. Mari sõnul ei olnud nii, et ainult mõni inimene kukkus. "Kõik kukkusid, isegi istuvad inimesed," räägib ta. Mari ise sai ka kergemaid vigastusi, kuid tõttas siiski teistele reisijatele appi.

Bussijuht ei teinud aga hädas reisijates välja ja sõitis esialgu edasi. "Kutsusin kiirabi ja karjusin seni, kuni bussijuht inimeste korduvate palvete järel lõpuks järgmises bussipeatuses peatus," kirjeldab Mari.

Mari sõnul oli olukord paaniline ja šokeeriv. "Üks naine lendas pikali asendis pea ees, kuni vahekäigu turvaklaas ta peatas. See käis nii kähku, et isegi seda teada-tuntud aegluubis liikumist ei jõudnud tekkida, mida varem avarii puhul olen tajunud. Seejärel olid kõik kohad verd ja klaasikilde täis," räägib ta.

Viis bussis viibinud isikut toimetati Pärnu haiglasse kontrolli, kus neil tuvastati kergemad vigastused. Neli neist on saanud koju, üks viibib veel haiglas kontrollis.
Mari tänab politseid ja kiirabi, kelle töö oli kiire ja tõhus.

Kõik õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja väärteomenetlus, mis algatati liiklusseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki poolt varalise kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustuse tekitamist. Lääne politseiprefektuuri pressiesindaja kinnitab, et väärteomenetlus algatati konkreetselt bussijuhi suhtes.