Päästjad said kell 10.44 teate, et meesterahvas on läinud ujuma ning pole enam kaldale tulnud. Päästjad sõitsid sündmuskohale ning kaks pinnaltpäästjat alustasid kadunud mehe otsingutega, kuid tulemusteta.

Halva nähtavuse tõttu ei olnud võimalik kasutada tuukrite abi ning Pärnu kordoni toimkond asus järvel paadiga traalima. Kella poole kahe paiku pärastlõunal leiti meesterahvas veekogu põhjast üles ning toodi politsei ja päästjate abiga kaldale.

Seltskonnaga järve kaldal vaba aega veetnud mees oli sündmuskohal viibinud inimeste sõnul enne ujumaminekut tarbinud alkoholi.

Alkoholijoobes vetteminek nõrgendab tunduvalt koordinatsiooni ning vähendab ujumisoskust. Inimestel, kes kaldale jäävad, tuleb oma kaaslast jälgida, sest uppuv inimene ei karju appi ega vehi kätega, tema jõud kulub enese vee peal hoidmisele.

Päästjad panevad kõigile südamele, et nad ei jätaks oma lähedasi veekogude äärde järelvalveta, sest uppumisohtu sattudes vajab inimene kiiret abi.

Sel aastal on Eestis uppunud 36 inimest, neist kaheksa viimase kahe nädala jooksul. Pärnumaal on tänavu uppunud kolm inimest.