Ringkonnakohus leidis, et kriminaalasja ei ole võimalik enne arutada, kui riigikohus pole võtnud seisukohta Parbuse ja tema kaassüüdistatavate vahistamise põhjendatuse kohta, kirjutab ERR Uudised.

8. mail ei rahuldanud ringkonnakohus advokaatide taotlusi ja jättis pistisekuritegude eest vangi mõistetud Parbuse ja teised samas kriminaalasjas süüdimõistetud vahi alla.

3. mail istungil leidsid advokaadid, et nende kaitsealused tuleks vahi alt vabastada kuni kriminaalasja kohtuotsuse jõustumiseni. Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling leidis, et kõik süüdimõistetud tuleks jätta vahi alla.

Ringkonnakohus nõustus Harju maakohtu põhjendustega tõkendina vahistamise kohaldamisel ning leidis, et see on seadusega kooskõlas, ütles kohtu pressiesindaja Kairi Küngas ERR-i uudisteportaalile.

Märtsi lõpus mõistis Harju maakohus Tallinna Kesklinna valitsuse pressinõuniku, keskerakondlase Parbuse (52) süüdi korduvas pistisevõtmises ning karistas teda kolmeaastase vanglakaristusega, millest arvestati maha eeluurimise ajal vahi all oldud kuus kuud ning tal tuleb vanglas ära kanda kaks aastat ja kuus kuud.