Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots kinnitas Delfile, et Haavel ilmus temaga seotud kriminaalasja arutamiseks kohtusse. Täna aga kohtuasja sisulise arutamiseni ei jõutud, sest Haaveliga koos kohtu all oleva Erki Piirsalu kaitsja tegi taotluse mõistliku menetlustähtaja möödumise tõttu asja arutamine lõpetada, kuid kohus ei rahuldanud seda taotlust.

Kaitsja kavatseb esitada aga sellele kohtumäärusele omakorda määruskaebuse, mis saadetakse nüüd ringkonnakohtusse menetlemiseks.

Samuti on Haavelile viimaks kätte toimetatud tsiviilasja kohtukutse, kinnitas Ots.

Mullu veebruaris mõisteti Tõnis Haavel koos Harles Liivi ja Erki ­Piirsaluga süüdi investeerimiskelmuses. Nn Bakuu-afääris raha kaotanud Eesti äritegelased esitasid süüdimõistetute vastu ka kopsaka 7 miljoni eurose tsiviilnõude, mis on kohtutäituri avalduse aluseks.

Peale selle otsuse tegemist on üritatud Haavelit kordi kohtusse saada, et tsiviilnõuet arutada, kuid mees on jäänud erinevatel põhjustel tabamatuks.

Samuti on Haaveliga seoses menetluses ka kriminaalasi, mis on seotud Gildi afääri süüdimõistva otsusega ja sellest tulenevate nõuetega. Seda kriminaalasja täna kohtus arutada soovitigi.