Pühapäeva õhtul kell 21.13 süttis Paldiski Põhjasadama territooriumil põlema hoone, millest teavitati kohe päästeametit.

"Õnneks avastasid sadama töötajad põlengu õigeaegselt ning tänu kohalesaabunud päästjate operatiivsele tegutsemisele õnnestus tulekahju kiiresti lokaliseerida ja kannatada keegi ei saanud," sõnas Delfile Paldiski Sadamate ASi personalijuht Jekaterina Erlich, kelle sõnul inimesi põlengu ajal hoones ei viibinud.

Erlichi kinnitusel tegutsesid ka sadama töötajad efektiivselt, järgides täpselt sise-eeskirju, sealhulgas kehtestatud ISO kvaliteedisüsteemi protseduurireegleid.

Põlengust eritus Paldiski linna kohale päris palju suitsu, mistõttu päästekeskus soovitas elanikel kodude uksed ja aknad kinni hoida, teadaolevalt keegi seetõttu viga ei saanud. "Linnas sadama läheduses täheldati tulekahju ajal suitsu ja oli tunda kõrbelõhna. Inimeste tervist ei oleks tohtinud see mõjutada," kommenteeris Erlich. Ta märkis, et leegid summutati kella 1.08-ks ning kell 5.38 oli tulekahju likvideeritud.

Kuivõrd kannatanud laohoone kui tsaariaegse ehitise puhul on tegu muinsuskaitseobjektiga, käis eile objekti kohapeal üle vaatamas ka muinsuskaitseameti esindaja.
Jekaterina Erlich

Kannatada saanud hoone puhul on tegu laoruumidega, mis on mõeldud sadama töötajatele (taglastajatele, varustajatele, elektrikutele) ametialaseks kasutamiseks.

Päästjate sõnul hoiti majas diiselkütust, värve, mitmesuguseid elektritarvikuid ning juhtmeid. "Laos hoiti tavalisi kulu- ja abimaterjale, taglastusseadmeid ja tööriistu," sõnas Erlich. "Mitte mingid muud varad, sh klientide mis tahes varad, peale ladudes hoiustatud esemete ja hoone enda osade, kannatada ei saanud."

Enne põlengut oli hoone heas ekspluatatsiooniseisundis ja tehniliselt täiesti korras. "Kuivõrd kannatanud laohoone kui tsaariaegse ehitise puhul on tegu muinsuskaitseobjektiga, käis eile objekti kohapeal üle vaatamas ka muinsuskaitseameti esindaja," märkis Erlich.

"Hoone iidne kivimüüritis praktiliselt kannatada ei saanud," kinnitas Erlich, kelle sõnul on plaanis hoone esimesel võimalusel renoveerida. Hetkel pole veel teada, kui palju see maksma võib minna.

Erlich sõnas, et esialgsetel andmetel põhjustas põlengu lühis. Praegu töötavad tulekahju sündmuskohal aga jätkuvalt eksperdid ja sadama töötajatest moodustatud komisjon ning juhtunut uuritakse.

"Paldiski Põhjasadama juhtkond vabandab Paldiski elanike ees võimalike põlengust tingitud ebamugavuste pärast ning avaldab tänu päästeameti töötajatele ja vabatahtlikele nende professionaalse tegutsemise eest tulekahju kustutamisel ning ühtlasi tänab politseipatrulli ja kiirabibrigaadi töötajaid osutatud abi eest," lisas Erlich.