Teisipäeval kella 16 paiku sai politsei teate, et Paikuse vallas Põlendmaa külas on seenemetsas kaduma läinud läinud 81-aastane Helga.

Samal õhtul alustati kadunud naise otsinguid, kuhu kaasati lisaks politseinikele ka helikopter ja Lääne-Eesti vabatahtliku reservpäästerühma otsingukoerad. Siiani kestvad otsingud pole veel tulemusi andnud.

Helgal on šatäänid juuksed ja sinakashallid silmad, ta on umbes 156 cm pikk, keskmise kehaehitusega. Seljas on tal roheline nööpidega jope, jalas mustad dressipüksid ning lühikese säärega rohelised kummikud, peas pruun või sinine käsitööna valmistatud barett. Kaasas punutud seenekorv.

Sindi konstaablijaoskonna juhi Edgard Vatteri sõnul teeb Helga otsingud keeruliseks see, et naisel puudus metsa minnes mobiiltelefon, millega hätta sattudes oleks saanud abi kutsuda või mida saaks positsioneerida.

"Tuletame inimestele meelde, et nad suhtleksid oma vanemapoolsete sugulastega metsas liiklemise ohutuse teemadel. Tuletage neile meelde, et nad võtaksid metsa minnes alati kaasa laetud akuga mobiiltelefoni, ravimid ja vajadusel rohkem riideid, kui tuleb öö metsas veeta. Oluline on muuta end riietusega otsijatele võimalikult märgatavaks. Hea oleks kanda näiteks helkurvesti, erksavärvilist riietust või detaile riiete küljes. Kindlasti tuleb metsa mineku plaanidest ja naasmise ajast teavitada lähedasi," ütles Vatter.

Hetkel jätkab politsei otsinguid metsas ja ühtlasi palub kõigil, kes on kirjeldusele vastavat naist näinud, teatada sellest telefonil 5770 3075 või 110.