Kell 18.44 teatati, et Lasnamäel Lasnamäe tänaval põleb kasutuseta hoones praht. Päästjad kustutasid kasutuseta hoone keldris põlenud prahi.

Kell 20.09 sai häirekeskus teate, et Kesklinnas Tartu maanteel põleb lahtise leegiga kasutuseta kivihoone katus. Päästjad kustutasid põlengu kella 21.44-ks.

Paraku pidid samale aadressile sõitma päästjad eile õhtul ka teist korda, sest kell 23.23 teatati häirekeskusele samas hoones toimunud uuest põlengust. Seekord põles seal praht.

Kell 21.38 teatati, et Haaberstis Õismäe teel põleb lugematuid kordi põlenud kasutuseta koolihoone. Seekord oli põleng hoone neljandal korrusel, päästjad kustutasid tulekahju poole tunniga.

Kell 00.09 teatati, et Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval tuleb taas ühest mahajäetud hoonest suitsu. Seekordne põleng oli kasutuseta kahekorruselise kivihoone teisel korrusel. Selle põlengu kustutasid päästjad kella 00.33-ks.


Kasutuseta hoonetes toimuvad tulekahjud ei näi Tallinnas lakkavat. Kokkuvõttes pole suuremat vahet, kas põlenguid põhjustavad kasutuseta hoonetes tegutsevad noored huligaanid või esimeste sügiskülmade eest peitu pugevad kodutud.

Kasutuseta hoonetes toimuvad põlengud on jätkuvalt praktiliselt igapäevased, tuues päästjatele palju lisatööd ja kujutades suurimat ohtu just nendele, kes sellistes hoonetes viibivad. Ohtlikud on sellised põlengud kindlasti ka naabermajadele ja nende elanikele.

Väga palju on räägitud kasutuseta hoonete sissepääsude sulgemisest. Kasutuseta hoonete haldajad on seda ka teinud, sulgedes korralikult nii hoonete uksed kui aknad. Tihti on olnud sellest ka abi. Kahjuks on abi olnud enamjaolt lühiajaline, sest uksi ja aknaid on vajadusel võimalik taas avada.

Kasutuseta hoonete omanike, kohaliku omavalitsuse ja ametkondade ühine huvi peaks olema sellistele hoonetele kasutuse leidmine. Lisaks sellele, et selliseid lobudikke on linnakodanikul kole vaadata, on need ka ohuallikateks. Kasutuseta hooned tuleb kas renoveerida ja uuesti kasutusse võtta või hoopistükkis lammutada.