Tallinn on oma ülesehituselt linn, kus metsloomad saavad nii Nõmme kui Kakumäe ja Pirita poolt mööda rohealasid suhteliselt varjatult liikuda. Seepärast pole ka üllatus, et linnas nähakse aeg-ajalt metsloomi.

Peaaegu iga aasta varasuvel saab häirekeskus teateid kas Haaberstis, Pelgulinnas, Pirital või ka Lasnamäe veerul liikuvatest noortest põtradest, kes on eelmiste kevadete vasikad ja ei oska veel iseseisvalt hästi orienteeruda. On juhuseid kui loom on jõudnud ka kesklinna, vahendas põhja päästekeskus.

Kindlasti tasub autoga liikudes vähendada põtra või mõnda teist looma nähes sõidukiirust, sest ootamatult teed ületada kavatsev loom võib liikluses tekitada paraja segaduse. Samuti ei saa unustada, et näiteks põder on suur ja tugev loom, kes võib inimest tõsiselt vigastada.

Lastele maksab meelde tuletada, et metslooma vaadatakse ohutust kaugusest ning ühtegi võõrast looma ei minda silitama. Linnas metslooma nähes on mõislik helistada numbril 112 ning öelda looma võimalikult täpsed koordinaadid.