Täna kella 20.55 avastati, et kinnipidamiskeskuse teisel korrusel põlevad kahes eluruumis madratsid. Esialgsete andmete kohaselt süütas üks kinnipeetav esmalt madratsi oma toas ning liikus seejärel tühjalt seisnud kõrvaltuppa ja pani ka seal põlema madratsi.

Kokku oli keskuses sel hetkel 24 kinnipeetavat, kellest 23 elasid põlenguga samal korrusel ja nemad evakueeriti. Esimesel korrusel maja teises otsas elav naine sai ohutult oma eluruumi jääda. Kinnipeetavatest keegi juhtunu käigus vigastada ei saanud.

Keskuse politseinikud üritasid enne päästjate saabumist tuld oma jõududega kustutada ning selle käigus sai üks politseinik põletushaavu ja ta viidi sündmuskohalt haiglasse.

Kella 21.15 olid päästeametnikud põlengu lokaliseerinud ning 21.50 olid tuli lõplikult kustutatud ning ruumid ventileeritud ning alustati ettevalmistusi kinnipeetavate tagasi eluruumidesse lubamiseks.

Mees, keda on alust seostada madratsite süütamisega, viidi politseijaoskonda ning ta peeti kinni. Tegu on Kõrgõzstani päritolu varjupaigataotlejaga.

Pärast kustutustööde lõppu asusid kriminalistid koguma jälgi kahes eluruumis, kus põleng toimus. Ülejäänud tubadesse lubatakse elanikud tagasi.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Veiko Randlaine ütles, et tulekahju korral on kõige tähtsam keskuse elanike ohutuse tagamine. „Keskuse töötajad suutsid elanikud kiiresti evakueerida selleks ette nähtud alale. Kuna paljudel ei olnud aega üleriideid õue kaasa võtta, siis anti kustutustööde lõppu ootavatele inimestele ümber tekid. Vajadusel on võimalik kinnipeetavad ka ajutiselt mujale viia, kuid selleks täna vajadust ei olnud,“ rääkis Randlaine.

Põletushaavu saanud politseinik lubati haiglast koju. „Esialgsetel andmetel olid politseiniku põletushaavad kergemad ning ta lubati pärast esmaabi kodusele ravile,“ ütles operatiivjuht.

Harku kinnipidamiskeskuses põleb